vrijdag 18 december 2015

Het Cerebrum

Het Cerebrum

Allah zegt in de Koran over één van de slechte ongelovigen die de Profeet Mohammed Sallalahu 'alaihi wasalamverbood om in de Ka`bah te bidden:
Niets daarvan!. Maar als hij niet ophoudt zullen Wij hem bij de nasiyah (voorhoofd) pakken, nasiyah (voorhoofd) leugenachtig en zondig! (Surah 96 : Ayah 15-16)

Waarom beschreef de Koran het voorhoofd als zijnde leugenachtig en zondig? Waarom zei de Koran niet dat de persoon leugenachtig en zondig was?. Wat is de relatie tussen het voorhoofd en leugen en zonde?
Als we in de schedel naar het voorhoofd kijken, vinden we het prefrontale gebied van de cerebrum (grote hersenen) (zie figuur 22). Wat vertelt de fysiologie ons over de functie van dat gebied? In een boek, getiteld "Essentials of anatomy & physiology", staat over dit gebied: "De motivatie en het overleg om bewegingen te plannen en te initi?ren gebeurt in het voorste gedeelte van de frontale lobben, het prefrontale gebied. Dit is een gebied van associatie cortex..." In dit boek staat ook: "In verhouding tot zijn betrokkenheid bij motivatie, denkt men dat het prefrontale gebied ook het functionele centrum is voor agressie..."

Figuur 22: Functionele regionen van de linker hemisfeer van de cerebrale cortex. Het prefrontale gebied is op het voorste gedeelte van de cerebrale cortex gelokaliseerd.

Dus, dit gebied van de cerebrum is verantwoordelijk voor het plannen, motiveren en initiëren van zowel goed als slecht (zondig) gedrag, en het is verantwoordelijk voor het vertellen van leugens en het zeggen van waarheid. Dus, het is juist het voorhoofd als leugenachtig en zondig te beschrijven als iemand liegt of een zonde verricht, zoals in de Koran staat vermeld:
"nasiyah (voorhoofd) leugenachtig en zondig!"
Volgens Professor Keith L.Moore hebben de wetenschappers deze functies van het prefrontale gebied pas in de afgelopen zestig jaar ontdekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten